keskiviikko 5. lokakuuta 2016
Hyvää huomenta!!

Taas vilahti monta päivää.. Näin syksyllä on niin paljon kaikkea puuhaa, kun tuolla pihamaalla täytyy kaikki saada suojaan talvelta odottamaan ensi kesää.
Keräsin kasvihuoneesta kaikki herkut talteen ennen pakkasta. Nyt vasta nuo tomaatitkin oikein innostuivat punastumaan.. Niin käy joka vuosi. Kasvihuoneen kanssa puuhastelu antaa tosi paljon iloa kesään ja ne ovat tosi herkullisia ne mitä sieltä pääsee maistelemaan. Nuo kirsikkatomaatitkin ovat kuin mansikoita. Nam! Niin- tein meillä myös mansikkamaata tuonne mökkirantaan. Oikein innolla odotan ensi kesää, että jokohan sieltä muutaman pääsee maistamaan.


Pullaa leivoin myös..Kokeilin, että minkälaista pullaa saisi siten, että osan vehnäjauhoista korvaa kaurajauhoilla. Minä kyllä tykkäsin lopputuloksesta. Pullista tuli tosi muhevan makuisia ja eivät näytä kuivuvankaan samalla tavalla, kuin ihan se perinteinen vehnänen. Tuossa on kanelikierrepitkoja ja ananas-greippi-hillopitkoa. :) Valion myymälässä oli sitä erikoista hilloa myytävänä ja hetihän sitä oli kokeiltava.


Vietin ihanan päivän Leivonmäellä, kun autolastillinen tomeria naisia ajeltiin siellä mutkaisia teitä ja viimein päädyimme tällaisen käsityötaitaja Mairen käsityömökkiin. Olipa siellä monenlaista ihmeteltävää. Tuollaisen verhon sain ostaa jopa tänne kotiimme. Se on ihmeellisen kaunis. Pellavan siemenkodat on kudottu tuohon reunaan..


 

Minullakin on kangaspuut tuolla rantamökin sängyn alla..Haaveilen joskus kutovani niillä jotakin. Hih! Vielä ei ole kuitenkaan ollut aikaa syventyä siihen puuhaan. Kotona ollessani äiti kyllä opetti minulle sitäkin ja sain kutoa poppanaa ja mattoja. Se on tosi rentouttavaa puuhaa. ja mielenkiintoista.. Haluasin kutoa sellaisia kauniita kuviokankaita, ehkäpä jopa vaatteiksi käypäsiä. Se olisi jotenkin aika huippua, kun saisi ommella vaatteet omatekemistä kankaista..  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...