torstai 22. syyskuuta 2016

Haudutettu punakaaliresepti ja Syksyinen tervehdys!

Kovastipa on maisemat täällä meidänkin pihapiirissämme muuttuneet ihan lyhyellä ajalla. Tosi kaunista on kun luonto on saanut syysvärityksen. Viime päivät minulla on ollut sellaista seuraelämän menoa, etten ole ennättänyt tuonne ulos laittamaan pihaa talvikuntoon.. ja nyt kun tänään se olisi mahdollista, tämä sisällä lämpimässä kodissa oleminen tuntuu liian vastustamattomalta. Täytyy vissiinkin kaivaa se minun iänikuinen toppahaalari tuolta kesäsäilöstä ja sen turvin uskaltautua iltapäivällä puutarhahommiin.

Kävin taimialennusmyynnissä ja sieltä osti puoleen hintaan ihania taimia..Vielä en ostanut kovin paljoa, kun odotan niitä 70%:n alennuksia. Tuolla nurkalla odottelee minua ja lapiota kolme koristearonian taimea, yksi ihana jonkun Englantilaisen luostarin ruusu ja Mustilanhortensia, muutama mustaherukkataimi..

Näin kaunis kahvipöytä meillä oli eilen, kun sain Ystäväni päiväkahviseurakseni. Minä tykkään laitella kaikkia kippoja ja kuppeja kattaukseen. Myrna-kupit on sellaiset, että jostakin syystä ne saavat aina aikaan juhlatunnelman, kun ne vaan on pöydässä. Kahvikin maistuu niistä paremmalta.
Leivoin meille eilen kinkkuvoileipäkakkua, porkkanapiirakkaa ja pikkuleipiä. Siinäpä vierähtikin koko päivä, kun aina vähän santsasimme. Hih!! Tänään olenkin nyt sitten kunnolla noiden syömisten suhteen ja palasin taas arkiseen sokerin ja vehnäjauhon kyttäämiseen.. Minusta se kuitenkin on tosi kivaa, kun elämä ei ole yhtä mässäilyä, kun ei niistä silloin nautikaan yhtä antaumuksella. :) Viikonloppuna kyllä taas herkutellaan ja laittelen jotain herkkuruokaa ja tietenkin kahvin kaveriksi jotain ihanaa.
Minä olen keräillyt tällaisia Gourmet-lehtiä ja minulla on niitä jo iso kokoelma, tässä kuvassa niistä muutama. :) Niissä on kyllä aivan mahtavia reseptejä, testattuja ja makoisia..Ainakaan vielä ei ole ollut sellaista reseptiä, että se ei olisi ollut superhyvää..

Aamulla kokeilin tällaista punakaalireseptiä, joka on lisuke lihalle tai kalalle. Tuolla se hautuu hellalla samalla kun täällä kirjoittelen. Saas nähdä millainen siitä tulee. Varmaankin ihana:

Haudutettu punakaali:
300g punakaalia
1/2 sipulia
1rkl öljyä
1/4 dl punaviinietikkaa ( minulla ei ollut tätä, niin laitoin sherryä)
suolaa
1/2 sokeria
valkopippuria ripaus
1dl lihalientä

Leikkaa punakaali ja sipuli suikaleiksi, kuullota öljyssä muutama minutti. Lisää etikka, mausteet ja lopuksi lihaliemi. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin tunti.


Ajattelin paahtaa tuon kaalin kaveriksi rautua..


Tällaisia Torstain touhuja tällä viikolla.. Kivaa valmistautumista viikonloppuun!!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...