sunnuntai 11. syyskuuta 2016


Tällaisilla mansikoilla saimme vielä viikonloppuna herkutella. Kyllä aito mansikkakakku on vaan ihan parasta herkkua. Kotona monesti teen kuppikakkua, kun se on niin kätevää ja nopeaa, eikä tarvitse asetella niitä koristuksia. Minulla on aina pakastimessa vaaleaa täytekakunpohjaa ja siitä sitten saa tosi nopeasti aikaan joko tavallisen tai kuppikakun, jos tulee vaikka yllätysvieraita..
 Kakku pilkotaan pieniksi suupalasiksi kupin pohjalle ja kostutetaan vedellä. Sitten vatkataan kermavaahto ja päälle marjoja, hilloakin välillä laitan sinne kerman alle.. Helppo ottaa mukaan myös eväsretkelle tällainen kakku, kun se ei säikähdä kuljetuksessa.
Auringon kukat kaunokaiset hehkuttivat meille vielä kesän lämpöä. Sain nuo kauniit kukkaset ystävältäni siellä pistäytyessämme. Ne ovat kyllä ihania. Ei se ihme, että niin monet taidemaalarit ovat halunneet ne ikuistaa. Niissä on niin monia ilmeitä.. Minä en ole koskaan kasvattanut auringonkukkia, mutta ensi vuonna voisi vaikkapa kokeilla, jospa ne ehtisi kukkimaankin..

Viikonloppuna riitti iloa, kun sain nämä Gilmoren tyttöjen koko tuotantokauden dvd:t. Kyllä niitä tuli katsottua jo kolme jaksoa. Minusta tuossa sarjassa on niin lämmin tunnelma ja siitä jää sellainen hyvä mieli pitkäksi aikaa, kun on katsellut Gilmoren tyttöjä. Jännää miten nykyään saa ihan kaikkea ja paljon. Eipä olisi voinut uskoa pienenä, että tuon lempisarjan voi tilata omaan kotiin ja katsoa sitä milloin siltä tuntuu. Toinen lempisarjani on Tie Avonleaan. Sitä minulla ei vielä ole... Siinä on myös sellaista iloa, valoa ja lämpöä, josta tykkään.  


Tästä näyttää tulevan oikein kaunis päivä, kun aurinko paistaa jo näin aamusella kymmenen aikoihin noin kirkkaasti. Varmaankin menen keräämään marja-aronioita tuolta puskasta. Niitä on tänäkin vuonna tosi runsaasti.

Ihanaa Syyskuista viikkoa Ystävät!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...