keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Valamon lantturesepti ja iloinen Tervehdys!


Tässä vielä kesäistä tunnelmaa järven rannalta. Kyllä vaan kesällä on aina niin ihanaa. Siihen ei tarvita muuta kuin aikaa, että ehtii huomata kaiken kauniin. Viime kesä on nyt kyllä auttamatta ohi, kun tänään aamulenkillä satoi jo pikkuisen lunta. Minua ja Pertti-koiraa se ei haitannut yhtään kun lenkkeilimme tuolla kodin vastarannalla. Hih!
Eilen minulla oli tosi kiva päivä, kun Toivakan ystävät pyysivät minut kanssaan autoajelulle Rutalahteen, Joutsaan, Leivonmäelle ja Toivakkaan. En ihan tarkkaan tiedä missä paikoissa minua käytettiin, mutta jotenkin noilla nurkilla kuitenkin. :) Tämä verhokuva on sellainen, kun retkemme pääaiheena oli käydä erään käsityötaitajan Mairen luona katsomassa hänen käsitöitään. 
 
Voi ihmettä mitä kaikkea siellä olikaan!! Näin kuvista, kuinka siellä oli ollut joskus sellainen tonttunurkkauskin, missä oli ollut satoja tonttuja. Ihan oikea joulumaa! Sitten siellä oli jos jonkinlaista liinaa ja verhoa ja mattoa ja kangasta. Nämä kuvassa olevat verhot sain ostaa kotiimme, mutta meidän verhot ovat sellaiset ikkunan ylhäällä roikkuvat. Tai voi kai ne laittaa miten päin vaan. Tuossa reunassa on emännän itse kasvattamia pellavia rimpsuna. Hih! Hauska ja kaunis idea. :)

 Viime viikonloppuna ja tänään on uudelta levyltämme soinut lauluja Järviradiossa. Tosi jännää! Olenkin nyt kuunnellut radiota tuolla taajuudella, että kuulisin minäkin miltä se kuullostaa ihan radiosta soitettuna. Hih!

Minä odotan jo joulua... Eilen kyläreissulta tullessani hain kaupasta Karjalanpaistilihoja aika paljon ja aion laittaa sen kohta uuniin. Sen kanssa ajattelin tehdä myös porkkanalaatikkoa ja Valamon lanttuja. Ne valamon lantut vasta hyviä on. Kerran olen niitä tehnyt ja nyt sitten taas. 

Tästä linkistä napsauttamalla löytyy tuo ihana ohje. Se valkosipuli jännästi poistaa Lantusta jotain lanttumaista makua, silleesti pyöristää sitä..  Heippa!!

http://www.hunaja.fi/reseptit/kasvikset/valamon-lantut/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...