maanantai 5. syyskuuta 2016




Tervehdys!

Tällaiset rommikakut leivoin juuri, kun olemme menossa ystävien luokse iltakahville. :) Toisesta jo vähän maistoin.. se ei ollut yhtään hassumman makuista Earl Greyn kanssa. Minä leivon aina noita kakkuja yhdellä perusreseptillä ja siihen sitten sekoittelen erilaisia makuaineita ja aina saan uuden makuisen kakun. Tästä tuli siis Rommikakku.

Tässä ohje kahteen kakkuun: 500g voita, 500g sokeria, 5 kananmunaa, ripaus suolaa, 2tl leivinjauhetta, 1dl kermaa 4rkl tummaa kaakaojauhetta, 2dl pehmeitä kuivattuja luumuja ( ha haa mitähän sekin tarkoittaa!!) ja noin 1 dl rommia. 

Liotin saksilla pienimiäni luumun nokareita tuossa rommissa vähän aikaa.. se oli hyvä juttu, niin ne luumut imaisi sen rommin sisäänsä ja saivat näin korostuneemman maun. Nam. Ne kaikki aineet vaan sekaisin ja korppujauhotettuihin vuokiin paistumaan noin tunniksi 200 asteeseen. 



Puolukkavispipuuro odottaa pöydällä, kun tulemme sieltä kyläreissulta, niin silloin se varmasti maistuu aika ihanalta leivän kanssa. Minä aina varaan jotain pientä iltapalaa, jos menemme iltasella käymään jossakin..joku keittokin on aika kiva.. Niin tein myös porkkanasosekeittoa, jos vaikka se vispipuuro ei just silloin maistukaan. Ha haa!!

Sain tänään jopa pari ikkunaakin pestyä.. se sitten onnistuu helposti auton tuulilasin pesuaineella. Ei jää raitoja ja hyvin putsautuu.. 

Täytyy vissiin alkaa tälläytymään, että ehdin aikanaan sinne kyläilemään..

Kivaa uutta viikkoa kamut!!
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos Satu kakkuohjeesta, varmasti maistuvaa, nam! Luulen että laitan muistiin ja teen tätä jouluaikaan♥
    Kivaa viikkoa sinulle myös!

    VastaaPoista
  2. Hei Minttuli! Hauska kuulla. :) Tuon kakun perusohje on ihan mahtava. Aina saa uuden kakun makuaineita vaihtelemalla ja se onnistuu joka kerta. Ihanaa syksyä Sinulle ja aurinkoisia päiviä.

    VastaaPoista

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...