maanantai 21. toukokuuta 2018

Mökkielämää ja kotikonserttien valmisteluja..

Otin kuvan kun tulin laulureissultani ja oli niin ihanan kuuma! Olen kyllä tällaista kunnon kesää niin odottanut, kun viime ja toissakesänä satoi vaan aina ja aina!

Meillä on nyt täällä kotonamme aika paljon kaikenlaista puuhaa, niinkuin maalla on varmaan monessa mökissä tähän aikaan vuotta..Kaikki kukkapuskat oikein vaatii, että tuleppa tännekin kuopsuttelemaan.. ja ne rikkaruohot kyllä aina saa vallan sitten viimein, mutta olen ainaskin yrittänyt niitä nyt vähän hillitä.. Voikukista me tykätään kovasti. Arto tekee niistä aivan ihanaa viiniä ja minä laitan niitä lehtiä salaattiin. Se on oikein jytysyömistä..virkistää tosi paljon. Viime yönäkään ei meinattu osata nukkua,kun niitä popsittiin..Mutta hyviä niistä voikukan lehdistä on vaan ne rikkonaisreunaiset, ne isot sileälehtiset on kitkeriä.

Kotikonsertteja valmistelemme myös.. Pitää leipoa pakastimeen täytekakun pohjia ja pikkuleipiä ja kahvikakkuja jo valmiiksi vieraita varten. Olispas ihanaa, kun saisimme tänäkin vuonna edes muutaman kuulijan. Tsih! Kyllä me ainaskin tosi kovasti odotetaan.. Niin ja tänä vuonna meille lupautui soittamaan haitaria ja muitakin Arton serkkupoika Hannu Laitinen. Se on kyllä tosi kiva juttu! Ja sitten konserttien jälkeen varmaankin niillä ukoilla riittää turisemista ja saunomista ja makkaranpaistoa kesäillassa! Hih! Tästä tulee niin kiva kesä.
 

Mökkielämää..Tuo ämpäri on kovassa käytössä.. sillä kannetaan vettä ulkona olevaan kylpyammeeseen ja kukkiakin sillä koetan kastella, ettei ne ihan näänny..

Eilen me syötiin mökin terassilla.. saatiin yllärivieraskin ja jaoimme nuo ihanat kaksi possunpihviä ja makkaroita sentään oli meille kaikille.. Anopilta saatiin suolattuja haapasieniä- ja niin ihanaa sienisalaattia ei saa mistään.. Laitoin siihen paljon sipulia, sinappia pikkuisen ja ripauksen sokeria ja majoneesia. Nam nam!
Tällaisen kalasalaatin tein kun oli oikein kuuma, eikä mikään muu oikein maistunut. On se mahtavaa, että nyt on ihan oikea kesä ja saa nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä. Kävin minä jo uimassakin muutama päivä sitten, kun nostin paljasjaloin rannan katiskoita, niin sehän oli tosi lämmintä..sitten vaan molskahdin järveen :) hi hii!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...