keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tervehdys Ystävät!

 Oi ihanuus millaisen päivän tänään saimmekaan! Ihan oikea kesäpäivä!

Minä innostuin niin kauheasti, kun aurinko porotti täydeltä siniseltä taivaalta, että laittelin meille Arton kanssa illaksi kuuman kylvyn lämpiämään tuonne mökkirantaan. Siellä on niin kaunista.
Tämä kuva on yhdeltä Äijälän peltoaukeamalta, jossa lehmät ovat viettäneet kesäänsä. Aika harvassa on sellainen maalaismaisema nykyään, jossa lehmät viettävät vuoden parasta aikaansa pellolla märehtien. Se on sitten rentouttavaa seurattavaa.. Minä tykkään aina vähän niille laulaakkin.. Se on niin hupaisaa, kun ne lehmät tulevat aluksi niin uteliaina kaikki riviin kuuntelemaan ja ihmettelemään. Ja sitten viimein pitkästyvät ja yksi kerrallaan palaavat omiin puuhiinsa. Ha haa!!

 Uuniin laitoin paistumaan pitkästä aikaa sellaisen keikauskakun, jotka joskus olivat kovasti kotileipureiden suosiossa. Ja sellainen kakku on kyllä aina ihana. Tällä kertaa tein sen omenista ja mantelirouheesta.. Oikein jo odotan kun siellä mökillä keittelen makoisat omppupiirakkakahvit ja kylvyn jälkeen syödään makkaraa ja salaattia kasvihuoneen antimista. On siellä ihme kyllä monenlaista herkkua kasvanut tänäkin vuonna. Tomaattejakin on ihan mukavasti.

Tässä sen ohje, jos haluat kokeilla:
KEIKAUSKAKKU

Vuokaan pohjalle:
50g voisulaa
1dl sokeria (minä laitoin siirappiraitoja omenien päälle, enkä noin paljoa..1/2 dl..)
kolme omenaa ja ripottelin vielä vähän mantelirouhetta ja kaneliakin..

Taikina päälle:
100g voita
1dl sokeria (laitoin 1/2dl kun minulla on sellainen sokerin välttely innostus meneillään. Hih!)
2 munaa
3dl vehnäjauhoja ( minä laitoin 2dl kaurajauhoja ja 1dl vehnäjauhoja)
2tl leivinjauheta
1dl maitoa

Levitä taikina omenien yms. päälle. Paista kakku 175 asteessa noin 50min.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa halutessasi vielä kermavaahdon tai vaniljajäätelön tai vaniljakiisselin kanssa..

Tuli mieleen yhden ystäväni kesälomareissu Savon maalle ja siellä oli yhdessä kioskissa tarjolla omenapiirakkaa. Tämä ystäväni meni kysymään myyjältä, että saisiko tähän vielä päälle vaniljakastiketta, niin myyjä siihen sanoi, että:" Vae vielä vaniljakastiketta, eekö se oo jo sitten liian hyvvee!" Jäi saamatta vaniljakastikkeet..Ha haa!! No kyllä se omppupaistoksiin käypi niin ihanasti. nam!

Ehdinköhän vielä tänään päräyttämään raivaussahalla tuolta rannasta pusikkoa nurin ennen vaahtokylpyä. Se on sitten kumma juttu, kuinka nopeasti maisema metsittyy. Ei meinaa perässä pysyä!

Kivaa iltaa kamut!!
Aurinkoisia terveisiä, Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervehdys ystävät! Ajattelin pitkästä aikaa istahtaa kirjoittamaan kuulumisiamme. Eikös olekin jännittävää, kun taas aletaan lähesty...